AP2004

Clubhuis Hells Angels in Genk moet zes maanden dicht na vondst wapens

In Genk laat burgemeester Wim Dries (CD&V) een clubhuis van motorclub Hells Angels zes maanden sluiten. Dat schrijft Het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. Het clubhuis wordt gesloten nadat er dolken, messen, baseballknuppels en spuitbussen met pepperspray gevonden werden in het clubhuis. Mogelijk wordt het clubhuis definitief gesloten.

Op 6 maart viel de politie binnen op 18 verschillende adressen, in het kader van een groot onderzoek naar motorbende Hells Angels. Er waren huiszoekingen in twee clubhuizen en op zestien privé-adressen. Op de verschillende plaatsen werd in totaal een groot wapenarsenaal aangetroffen.

De Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) verklaarde toen dat hij het clubhuis zo snel mogelijk wilde laten sluiten. Toch is de bestuurlijke maatregel pas gisteren genomen. De vzw die het pand beheert, vzw de Lustige Bikers, moest immers eerst de kans krijgen om zich te verdedigen tijdens een hoorzitting. Dat is nu gebeurd, Dries blijft bij zijn besluit: het clubhuis moet dicht. 

"De sluiting van zes maanden is een bestuurlijke beslissing", zegt Dries. "Maar sinds december heeft de stad Genk een nieuw reglement voor clubhuizen van motorbendes. Als de VZW De Lustige Bikers het clubhuis opnieuw wil openen, moeten ze een vergunning aanvragen. Op dat moment zullen wij een grondig onderzoek voeren in samenwerking met politie en parket om te bekijken of we zo'n vergunning kunnen afleveren." De kans lijkt dus klein dat het clubhuis op een dag opnieuw zal opengaan.

Meest gelezen