Erpe-Mere wil via rechter woonwagenpark verbieden

Gemeente Erpe-Mere stapt naar de rechter om een woonwagenpark langs de snelweg E40 te laten ontruimen. Volgens de burgemeester, Hugo De Waele (CD&V), zijn de terreinen waarop het park ligt geen woongebied.


Al zo'n 5 jaar woont een tiental Roma op terreinen langs de E40 in Erpe-Mere in een woonwagenpark. De gemeente wil de bewoners er weg omdat ze de bouwwetgeving zouden overtreden. "Men kan daar gewoon niet verblijven volgens het gewestplan omdat het geen bouwzone is. We moeten ook tegen andere inwoners van Erpe-Mere optreden als ze een bouwovertreding begaan. We zouden wel kunnen regulariseren, maar dat gaat hier niet omdat het om een buffergebied is en geen woonzone", zegt burgemeester Hugo De Waele.

Volgens de burgemeester zijn de bewoners al verschillende keren gewaarschuwd. Ze zijn ook even vertrokken, maar later toch teruggekeerd. De gemeente heeft de voorbije jaren verschillende PV's opgesteld om de overtredingen vast te stellen en beroept zich nu op een milieumaatregel om naar de rechter te stappen. Die doet eind juni een uitspraak. 

 

kasto80

Meest gelezen