Explosie in een raffinaderij in het  Amerikaanse Wisconsin

In een raffinaderij in de plaats Superior in de Amerikaans staat Wisconsin heeft zich een explosie, gevolgd door een brand, voorgedaan. Dit hebben meerdere Amerikaanse media gemeld. Er zouden meerdere gewonden zijn.
 

Het incident deed zich even voor 10.00 uur plaatselijke tijd voor in de enige raffinaderij van de staat, die van Husky Energy. Een kleine tank met olie of asfalt zou ontploft zijn. Husk Energy heeft het in 1950 gebouwde complex in november voor 492 miljoen dollar overgenomen. Na anderhalf uur zou de brand onder controle gebracht zijn.  

Volgens de brandweer zijn vijf werknemers naar het ziekenhuis gebracht, maar er is sprake van meer gewonden. In de raffinaderij werken 180 mensen. Naar verluidt waren de werknemers bezig om de raffinaderij stil te leggen voor onderhoudswerken. Superior bevindt zich in het noorden van de VS, grenst aan de staat Minnesota en ligt dichtbij Canada.

 

Meest gelezen