Videospeler inladen...

Facebook boekt winst ondanks privacyschandaal

Ondanks het grote privacyschandaal heeft Facebook de eerste maanden van dit jaar grote winst gemaakt. De nettowinst is het eerste kwartaal met 63 procent gestegen tot bijna 5 miljard dollar. 
 

Het bedrijf komt - naast het nieuws over de geboekte winst - nog met andere cijfers. Er zijn namelijk ook meer gebruikers. Elke maand zijn er zo'n 2,2 miljard gebruikers actief, een stijging van 13 procent. Ongeveer 1,45 miljard gebruikers melden zich elke dag aan, ook een stijging van zo'n 13 procent. 

Het nieuws over de winstcijfers en de stijging van het aantal gebruikers heeft het aandeel gisteren ook weer in waarde doen stijgen, met ruim 7 procent. Facebook-baas Mark Zuckerberg toonde zich opgetogen met de cijfers, maar benadrukte ook dat zijn bedrijf zal blijven proberen om de privacy van zijn gebruikers te blijven waarborgen.

Facebook kwam eerder nog onder vuur te liggen vanwege een groot datalek, de gegevens van 87 miljoen gebruikers bleken onrechtmatig aangewend, onder meer bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

Het lijkt dus alsof Facebook de impact van dat schandaal op financieel vlak niet voelt. De reden waarom er schijnbaar niets van is terug te vinden in de cijfers kan nochthans eenvoudig zijn. Het eerste kwartaal werd namelijk afgesloten op 31 maart, de draagwijdte van het schandaal werd pas begin april duidelijk.

Meest gelezen