Familie Avicii: "Hij kon niet meer doorgaan en hij wou rust vinden"

De familie van Avicii heeft een tweede mededeling verspreid over zijn plotse dood. "Hij worstelde echt met gedachten over betekenis, het leven en geluk."

"Onze geliefde Tim was een zoeker, een tere artistieke ziel die zocht naar antwoorden op existentiële vragen." Zo begint de familie van Avicii (geboren als Tim Bergling) haar tweede mededeling over zijn plotse dood.

"Hij was een perfectionist die overmatig presteerde, die hard werkte en reisde aan een tempo dat extreme stress veroorzaakte. Toen hij stopte met touren, wou hij een evenwicht in het leven vinden, gelukkig zijn en in staat zijn te doen wat hij het liefste deed: muziek."

Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij was terechtgekomen

"Hij worstelde echt met gedachten over betekenis, het leven en geluk. Hij kon niet langer doorgaan. Hij wou rust vinden. Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij was terechtgekomen. Hij was een gevoelige jongen die van zijn fans hield, maar de schijnwerpers vermeed."

"Tim, we zullen altijd van je houden en we zullen je hard missen. De mens die je was en jouw muziek zullen je herinnering levend houden. We houden van je, je familie."

Avicii is op vrijdag 20 april dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Oman. Zijn officiële doodsoorzaak is nog niet vrijgegeven. Hij was een van de populairste en meest succesvolle dj's van zijn generatie, met wereldhits als "Wake me up". Hij was 28.

Hebt u vragen over zelfdoding of worstelt u zelf met donkere gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan telefonisch via het gratis nummer 1813. U kan ook chatten via zelfmoordlijn1813.be.

Meest gelezen