Komt Facebooktopman Zuckerberg naar het Europees Parlement?

Op de sociale netwerksite Twitter circuleren berichten dat Facebookbaas Mark Zuckerberg dan toch naar het Europees Parlement zou komen om uitleg te geven bij het schandaal rond Cambridge Analytica. Het parlement verstuurde al twee uitnodigingen maar kreeg naar eigen zeggen nog geen antwoord. 

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft zich in het openbaar verontschuldigd voor het misbruik van privégegevens van miljoenen gebruikers, maar dat is niet genoeg. Daarover waren alle partijen in het Europees Parlement het eens vorige week, tijdens een debat over het privacyschandaal rond het bedrijf Cambridge Analytica.

Ze stuurden half april al eens een uitnodiging om Zuckerberg naar het parlement te halen. Vorige week deed parlementsvoorzitter Tajani een tweede poging.

Gisteravond circuleerde een tweet waarin de komst van Zuckerberg naar het Europees Parlement aangekondigd wordt voor de plenaire zitting van mei.
 

Een nieuwe tweet uit EVP-kringen leek die informatie te bevestigen.

Maar bij het parlement zijn ze formeel. Het kabinet van voorzitter Tajani heeft nog geen antwoord ontvangen van Facebook. “Wanneer dat zo is, zal men dat bekend maken.”

Liberaal fractieleider Guy Verhofstadt riep Zuckerberg via sociale media al meermaals op om zich te komen verantwoorden voor het Europees Parlement. Via Twitter laat hij weten dat het goed is om te horen dat Zuckerberg van plan is om naar het parlement te komen. Hij stelt voor om een hoorzitting te houden in de commissie justitie en binnenlandse zaken.
De plenaire vergadering van het parlement is immers voorbehouden voor staatshoofden en regeringsleiders.

Meest gelezen