Binnenkort online examens bij de KU Leuven?

Kunnen studenten aan de KU Leuven binnenkort online hun examens afleggen? Dat staat in een nieuw strategisch plan voor de universiteit dat De Morgen al kon inkijken.

In de toekomstvisie van de KU Leuven staat digitaal onderwijs centraal. Een van de aspecten is het online afnemen van examens. De universiteit wil dat mogelijk maken, mogelijk al snel. De eerste tests met online toetsen zouden volgens De Morgen volgend academiejaar al kunnen plaatsvinden.

"Online examens afnemen past inderdaad binnen onze ambitie voor de toekomst", leert navraag bij de KU Leuven. "Het is een van de pijlers binnen ons strategisch plan. We willen er in de toekomst werk van maken, maar het is nog lang niet operationeel."

Veel details over het wat en hoe kan de universiteit nog niet meegeven. Volgens De Morgen zouden de examens in een speciaal examencentrum georganiseerd kunnen worden, of op locatie, voor studenten die bijvoorbeeld elders stage lopen. Ook verschillende tijdstippen zijn mogelijk, tussentijdse evaluaties of evaluaties aan het einde van een vak.

Meest gelezen