N-VA bekroont kankerspecialiste Sevilay Altintas tot Vlaamse vrouw van het jaar

Oncoloog Sevilay Altintas is door N-VA bekroond tot "VlaM": Vlaamse Madam van 2018. De partij geeft de titel elk jaar aan een vrouw uit Vlaanderen voor een "bijzondere bijdrage aan de samenleving". Altintas is van Turke origine en kwam als kleuter aan in ons land. Ze heeft haar universitaire studies zelf betaald door werken en studeren te combineren. Ondertussen heeft ze als experte over borstkanker nationale bekendheid verworven.

Altintas is oncologe aan het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen en werkt ook aan de borstkliniek van AZ Monika. Ze is al meerdere keren als experte opgevoerd in de media over haar vakgebied.

“Sevilay Altintas kwam als kleuter met haar ouders naar Vlaanderen”, zegt Kamerlid Koen Metsu (N-VA). Haar droom, levens redden, heeft ze helemaal zelf verwezenlijkt." Haar universitaire studies betaalde zelf: opstaan om 4.30 en na de lessen nog een avondshift", aldus Metsu.

N-VA-ondervoorzitter Cieltje Van Achter verwoordt het als volgt: "Sevilay heeft hard geknokt, ze heeft zich de spelregels van onze samenleving volledig eigen gemaakt en ze had al snel begrepen dat goed studeren haar weg naar volledige emancipatie was. Ze probeert die filosofie ook op andere vrouwen over te brengen.”

Altintas zelf heeft het in haar dankwoord over het belang van goed onderwijs. "Onderwijs een moeder, red een generatie", aldus Altintas.

De VlaM is een jaarlijkse prijs die N-VA aan vrouwen uitreikt sinds 2008.

Meest gelezen