Na de penis- en anusmuur, heeft Brussel nu een "kakmuur"

Aan de Akenkaai in Brussel is een muurschildering verschenen van een anus die een grote boodschap doet. Dat meldt BRUZZ. Mogelijk gaat het om werk van dezelfde kunstenaar die eerder onder meer een tekening van een penis, een anus en een penetratie maakte.

Brussel en gewaagde muurschilderingen: de jongste jaren gaan ze hand in hand met verschillende expliciete afbeeldingen die overal in de stad op muren zijn verschenen. Nu is ook de zijgevel van het gebouw van Erfgoed Brussel onder handen genomen door een anonieme kunstenaar. Zij of hij koos voor een tekening van een anus die een grote boodschap doet.

Het motief is niet duidelijk, maar hoe dan ook ligt de muurschildering in de lijn van de afbeeldingen van onder meer een penis, een anus, een penetratie en een masturberende vrouw die eerder zijn opgedoken. Stylistisch hebben de tekeningen veel met elkaar gemeen wat doet vermoeden dat 1 en dezelfde kunstenaar ze heeft gemaakt.

1. De penismuur

Videospeler inladen...

2. De penetratiemuur

3. De masturbatiemuur

AFP or licensors

4. De anusmuur

Danny Gys/Reporters

5. De onthoofdingsmuur

Nicolas Maeterlinck

6. Muur met "gevild" lijk

7. Muur met naakte vrouw

8. Muur met naakte bejaarde man

Meest gelezen