Nieuw gesloten centrum voor illegalen in Holsbeek: vanavond infoavond voor buurtbewoners

Er komt een nieuw gesloten centrum voor mensen die illegaal in ons land verblijven in Holsbeek, bij Leuven. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zal er vanavond meer uitleg over geven op een infovergadering voor buurtbewoners. In het centrum zal plaats zijn voor 50 alleenstaande vrouwen.

De burgemeester van Holsbeek, Hans Eyssen (CD&V), is geen voorstander van de komst van het gesloten centrum. "We zien het centrum liever niet komen, maar helaas hebben wij hier geen bevoegdheden over", zegt Eyssen aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

Het gesloten centrum komt in een oud Formule 1-Hotel op een bedrijventerrein. "De overheid kocht dit pand een aantal jaren geleden, toen werd er een open terugkeercentrum in ondergebracht. Dat werd later gesloten, nu staat het pand leeg", zegt Francken.

"Tegen het einde van het jaar hopen we er het gesloten terugkeercentrum te kunnen openen. Er zullen alleenstaande vrouwen verblijven die illegaal in ons land zijn, en wachten op hun terugkeer."

Francken begrijpt dat omwonenden en de burgemeester bezorgd zijn, en wil hen vanavond op de infoavond gerust stellen. "Het gaat om een gesloten centrum, buurtbewoners zullen er dus niet veel van merken", aldusnog Francken.

Meest gelezen