Ontploffingsgevaar in Nevele: 30-tal mensen geëvacueerd

Bij werken aan de waterleiding in Nevele heeft een graafmachine een gasleiding geraakt. Hierdoor ontstond een lek waaruit veel gas ontsnapte en ontploffingsgevaar dreigde. Om geen risico's te lopen werden twee straten geëvacueerd.

Een dertigtal bewoners van de Cardijnlaan en de Kapellestraat in Nevele wordt opgevangen in de gemeentelijke zaal van Hansbeke omdat er ontploffingsgevaar is in de straten.

Bij werken aan de waterleiding stootte een graafmachine op een gasleiding waardoor er een indrukwekkend lek ontstond. "Ik woon vlakbij en kwam net aan met de auto. Ik zag plots iets in de lucht spuiten, ik dacht dat het water was maar later bleek het gas", vertelt een buurtbewoner. "De mannen van Farys, die het lek aan het dichten waren, waren al weggelopen en riepen me toe dat ik mijn ramen moest sluiten en weg moest gaan."

Evacuatie vlot verlopen

De politie en brandweer kwamen ter plaatse om alle mensen die thuis waren in de straten te verwittigen en te evacueren. Ze werden naar de zaal gebracht en blijven daar tot het probleem is opgelost.

De sfeer is er niet bedrukt, er is koffie en iedereen praat er gezellig door elkaar. "De evacuatie is vlot verlopen, niemand is in paniek. De burgemeester komt af en toe langs om ons informatie te geven.", benadrukt de buurtbewoner nog. 

Mogelijk nog een tijd hinder 

Het is niet duidelijk of de mensen vanavond al terug naar huis kunnen want het gaslek lijkt niet zo makkelijk gedicht te raken. "De evacuatie is vlot verlopen, niemand is in paniek", benadrukt de buurtbewoner nog.

Andere mensen vragen zich wel af hoe het lek is kunnen ontstaan: "Ik zag dat de mensen van Farys een plan hadden. Ik veronderstel dat ze ook op voorhand goed gebrieft zijn. Misschien heeft iemand een fout gemaakt, dat moet alleszins onderzocht worden."

kasto80

Meest gelezen