© CPU - JoostVH Photography www.joostvh.be

Het gaat best hard voor zangeres Angèle (22): nu richt ze haar eigen muzieklabel op

Het gaat best hard voor de Belgische zangeres-pianiste Angèle (22). Ze start met een eigen label, Angèle VL Records, en werkt voor de distributie samen met Universal Music Frankrijk. Angèle prijkt deze week ook op de cover van het Franse cultuurblad Les Inrocks. 

Vorig jaar werd voorspeld dat Angèle (zus van rapper Roméo Elvis) de grote belofte zou worden in 2018, en ze blijkt goed op weg. De 22-jarige zangeres uit Linkebeek begon twee jaar geleden op Instagram aan haar zangcarrière te timmeren. Nee, niet met een debuutplaat maar met korte covers in combinatie met haar jazzy stem. Angèle begon met 15 volgers en kan nu rekenen op ruim 200.000 Instagramfans.

Intussen haalden "La loi de Murphy" en "Je veux tes yeux" in recordtempo de hitlijsten en eergisteren speelde ze nog in een uitverkochte Vooruit in Gent. Vandaag raakt bekend dat Angèle start met een eigen label, Angèle VL Records, en dat ze samenwerkt met Universal Music Frankrijk. Dit najaar volgt een debuutalbum.

Het Franse magazine Les Inrocks pikte deze week alvast de Brusselse muziekscène op en plaatste Angèle en haar broer op de cover onder het motto "Brussel is het nieuwe cool". Ook Virginie Efira, Damso en Stromae kwamen in het blad aan bod.

VRT NWS interviewde Angèle in december 2017. Ze vertelt over haar eerste stappen op Instagram en plannen. BEKIJK hieronder de ondertitelde video:   

Videospeler inladen...

Meest gelezen