Fietsers verplicht op drukke weg in Kessel-Lo, buurtbewoners boos 

Enkele buurtbewoners van de Koning Albertlaan in Kessel-Lo zijn niet te spreken over een actie die de politie deze ochtend doorvoerde. De politie verplichtte fietsers om op de rijbaan te rijden in plaats van op het voetpad.

Fietsers rijden in de Koning Albertlaan op het voetpad, bij gebrek aan een fietspad of een fietssuggestiestrook. Dat mag voortaan niet meer van de politie. Zij voerden vanmorgen een actie uit. Zo moesten fietsers op de rijbaan rijden en dat terwijl er veel verkeer is op de weg. Bovendien staat het verkeer er elke ochtend compleet vast. Kinderen kiezen uit veiligheidsredenen voor het voetpad, maar dat mag dus niet meer. Verschillenden onder hen werden dan ook tegengehouden. 

Buurtbewoner Peter Declercq is niet tevreden met de beslissing: “Er is waarschijnlijk geluisterd naar de klachten van de buurt, omdat mensen niet meer op het voetpad konden stappen. Maar in dit geval is het een 'en-en-verhaal'. Ze moeten duidelijk aangeven dat er ook fietsers zijn.”

De politie geeft toe dat het daar één grote chaos is 's ochtends. Ze roept alle weggebruikers op om zoveel mogelijk rekening te houden met elkaar.

Meest gelezen