School Heilige Familie in Ieper geëvacueerd door brand

Op de Heilige Familie in Ieper is rond 15.30 uur brand uitgebroken. De 620 leerlingen werden geëvacueerd.

De brand is ontstaan na werken aan een deel van de houten dakstructuren in het voormalige kloostergedeelte van de school. Alle 620 leerlingen en leerkrachten moesten naar buiten. Ze konden terecht op de speelplaats van het Lyceum, dat naast de Heilige Familie ligt. Ondertussen kon de brandweer de brand blussen. Alles was snel onder controle.

Geen studie

Er hing veel rook in de refter en in verschillende leslokalen. De lokalen worden nu geventileerd. De leerlingen die hun spullen bij hadden tijdens de evacuatie, mogen al meteen naar huis. De anderen mogen om half vijf terug naar binnen om hun spullen op te halen. De avondstudie is sowieso afgelast.

Meest gelezen