Videospeler inladen...

Sennek: "Ik ben ongeveer klaar voor het Songfestival"

Overmorgen vertrekt Sennek (de artiestennaam van Laura Groeseneken) richting Lissabon. Daar zal ze op 8 mei ons land vertegenwoordigen in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. "Ik ben er ongeveer klaar voor", vertelde Sennek in "Van Gils & Gasten". Ze bracht er ook een intieme versie van haar lied "A matter of time". 

"De zenuwen komen een beetje gespannen te staan." Zo voelt Sennek zich op enkele weken voor haar grote moment op het podium van het Eurovisiesongfestival, de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. De afgelopen weken is de Leuvense zangeres volop promo gaan voeren in het buitenland. "Ik ben naar Israël geweest, Madrid, Amsterdam... Ik ben daar de mensen een beetje gaan opwarmen voor het Songfestival. Nu ben ik er ongeveer klaar voor."

In Israël liep het optreden van Sennek een beetje mis, door technische problemen klonk de stem van onze hoop voor het Songfestival niet zuiver. "Dat was een gedoe met een slechte installatie Ze hebben daar een beetje met haar voeten gespeeld",  stelde Songfestivalcommentator Peter Van de Veire in "Van Gils & Gasten". "Het was heel charmant", aldus Sennek zelf. "Intussen is het allemaal goed gemaakt", vulde Van de Veire aan.

Laura Groeseneken - die onder de artiestennaam Sennek zal optreden - werkt eigenlijk bij Ikea. Ze heeft nu voor haar Songfestivalavontuur zeven weken onbetaald verlof genomen. De ploeg van "Van Gils & Gasten" volgde haar op haar laatste werkdag en had een verrassing in petto voor de zangeres: Tom Dice kwam er even "My and my guitar" te berde brengen, het lied waarmee hij in 2010 ons land een zesde plek bezorgde, het beste Vlaamse resultaat ooit op het Songfestival.

(lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Rariteitenkabinet

Als Sennek doorstoot naar de finale op zaterdag, krijgt ze misschien wel concurrentie van Waylon. Hij vertegenwoordigt onze noorderburen met het countryrock-nummer "Outlaw In 'Em".  Waylon heeft Songfestivalervaring: in 2014 werd hij met de band The Common Linnets tweede.

"En dan een meisje uit de Ikea... Ik ga niet zeggen dat ik daar zo maar ga over walsen", zei Sennek in "Van Gils & Gasten".  Net op dat moment schoof de Nederlandse zanger mee aan tafel in het praatprogramma, zichtbaar een grote verrassing voor Sennek.

"Heel veel mensen hebben een mening over het Songfestival, dat het een beetje een rariteitenkabinet is. Maar het is wat je er zelf van maakt. Het is een podium waar je een invulling kan en mag aan geven", stelde Waylon. Hij vindt "A matter of time" van Sennek "een heel mooi liedje dat in de toptien hoort". 

A matter of time

Sennek heeft naar eigen zeggen wel schrik om op het grote podium te gaan staan. Volgens de bookmakers is een toptienplaats in elk geval voor Sennek en haar "A matter of time". In "Van Gils & Gasten" bracht ze een intieme versie van het lied.

Videospeler inladen...

Meest gelezen