Snapchat blijft beschikbaar voor jongeren onder de 16 (in tegenstelling tot WhatsApp)

Jongeren onder de 16 jaar zullen ook na de invoering van de nieuwe Europese privacyregels Snapchat kunnen gebruiken, zonder toestemming van hun ouders. Dat meldt de foto-applicatie aan Financial Times, nadat WhatsApp de minimumleeftijd naar 16 heeft verhoogd. In ruil zullen er geen persoonlijke data meer worden verzameld. 

Europa voert op 25 mei nieuwe - strengere - privacyregels in en die hebben ook gevolgen voor sociale media. Zo zullen bedrijven geen persoonlijke informatie meer mogen verzamelen van jongeren tussen 13 en 16 jaar, als ze daarvoor geen toestemming hebben van hun ouders. 

WhatsApp liet gisteren weten dat het zijn minimumleeftijd optrekt naar 16 jaar om zo aan de nieuwe wetgeving te voldoen. De schrik dat ook Snapchat dat zou doen, zat er duidelijk in. Het aandeel van de applicatie daalde gisteren met 7 procent. Niet onlogisch, aangezien Snapchat vooral populair is bij jongeren. 

Nu schept Snapchat duidelijkheid. De applicatie - waarbij je foto's kan doorsturen die nadien meteen verwijderd worden - zal ook na de invoering van de wet beschikbaar blijven voor jongeren onder de 16 jaar. In ruil zullen er geen gegevens - zoals de locatie - worden verzameld. 

Meest gelezen