Mysterie van "Golden State Killer" -verdacht van tientallen verkrachtingen en moorden- mogelijk opgelost

Het mysterie van de "Golden State Killer", een seriedoder die verdacht wordt van tientallen verkrachtingen en moorden in Californië in de jaren 70 en 80, is mogelijk - eindelijk - opgelost. De politie heeft een verdachte gearresteerd.  

De "Golden State Killer" wordt verdacht van 12 moorden, 45 verkrachtingen en 120 inbraken in Californië tussen 1976 en 1986. De leeftijd van de slachtoffers varieerde van 14 tot 41 jaar. De meeste van zijn misdaden pleegde de seriemoordenaar in de buurt van Sacramento, maar sommige feiten werden gepleegd in de baai van San Francisco.

De dader brak 's nachts in bij zijn slachtoffers, bond ze vast en verkrachtte ze nadien. De eerste twee moorden werden gepleegd in februari 1978. "Iedereen leefde in angst", aldus FBI-agent arcus Knutson op de website van de federale politie. "Mensen gingen slapen met hun geweren, anderen kochten honden. Deze man terroriseerde de gemeenschap. Hij beging verschrikkelijke zaken".

De zaak bleef vele jaren onopgelost, maar nu zou er alsnog een doorbraak zijn. De politie pakte een 72-jarige man op, die volgens lokale media een gewezen politieman is. "Na 40 jaar speurwerk is hij geïdentificeerd dankzij DNA-analyses", zei procureur Anne Marie Schubert van het district Sacramento op een persconferentie.

Meest gelezen