Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Verloor Kanye West 10 miljoen Twittervolgers na bewieroken Trump?

Kanye West zit sinds enkele weken opnieuw op Twitter en de wereld zal het geweten hebben. Gisteren tweette hij enkele steunbetuigingen aan zijn president en "brother" Donald Trump. Zijn volgersaantal zakte van 28 miljoen naar 18 miljoen. Maar volgens Twitter komt dat door een technische fout in het systeem.

Een aantal tweets waarin de Amerikaanse rapper Kanye West president Donald Trump bewierookt veroorzaken controverse. "Je moet het niet eens zijn met Trump, maar de massa kan me niet tegenhouden om van hem te houden. We hebben beiden de energie van een draak. Hij is mijn brother. Ik ben het niet eens met alles wat iedereen doet. Dat maakt ons tot individuen. En we hebben het recht op individuele gedachten."

President Trump reageerde dankbaar.

Het leek alsof de Twittergemeenschap de verbroedering niet kon smaken. Kanye West had voor zijn tweets over Trump zo'n 28 miljoen volgers, maar dat aantal zakte naar 18 miljoen volgers.

Ondertussen heeft een medewerker van Twitter gereageerd bij de Amerikaanse techwebsite The Verge. Het zou gaan om een technische fout: "De fluctuaties die mensen zien, zijn een fout in ons systeem." Ondertussen heeft West opnieuw zo'n 28 miljoen volgers. Maar het blijft vreemd dat het aantal volgers zo fors zakte net na de uitlatingen van West. 

Het volgersaantal van @kanyewest.

De vrouw van Kanye West, Kim Kardashian, begreep al snel dat haar man een twitterstorm had veroorzaakt. "Mijn vrouw belde me net en wil dat ik dit verduidelijk. Ik ben het niet eens met alles wat Trump doet. Ik ben het met niemand 100% eens, behalve met mezelf."

West, afkomstig uit Chicago, bekritiseerde ook de vorige president Barack Obama. "Obama was 8 jaar president en er is niets veranderd in Chicago."

Een hysterische roeptoeter, een muzikaal genie, een cultheld, 's werelds grootste egoïst,... Iedereen lijkt wel een mening te hebben over Kanye West. In 2016 stopte hij zijn "Saint Pablo"-tour nadat hij werd opgenomen in het ziekenhuis met psychische problemen. Hij verwijderde toen al zijn profielen op sociale media.

Het is niet de eerste keer dat West zich politiek uitspreekt. In 2005 zei hij in de nasleep van orkaan Katrina dat toenmalig president George Bush niet om zwarte mensen geeft. Bush noemde dit nadien een van de dieptepunten van zijn presidentsambt. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2016 steunde hij zowel Hillary Clinton als Donald Trump openlijk. Hij kondigde ook al aan dat hij in 2020 of 2024 als kandidaat zou deelnemen aan de presidentsverkiezingen.

In juni brengt Kanye West voor het eerst sinds jaren nieuwe muziek uit.

Meest gelezen