2018 Invision

Weinstein-schandaal wordt verfilmd

De onthullingen van journalistes Jodi Kantor en Megan Twohey, die tot de val van Harvey Weinstein hebben geleid, worden verfilmd. Dat meldt The Hollywood Reporter. 

De rechten op het verhaal van Jodi Kantor en Megan Twohey zijn aangekocht door Plan B, het productiehuis van Brad Pitt. De twee New York Times-journalistes wonnen eerder nog een Pulitzer omdat ze Weinsteins schandaal coverden.

#MeToo

De onthulling van het Weinstein-schandaal zorgde voor een schokgolf in Hollywood. Het verhaal werd voor het eerste gebracht op 5 oktober in de New York Times onder de titel: "Harvey Weinstein paid off sexual harassment accusers for decades."

In de nasleep van het schandaal kwamen velle onthullingen aan het licht met hashtag #MeToo en ontstond de Times up-beweging.  Tientallen actrices en vrouwelijke medewerkers durfden voor het eerst luidop over hun aanranding spreken. Weinstein werd ontslagen en verloor ook zijn zetel in de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie die de Oscars uitreikt.

De film kent nog geen cast of regisseur, wel zal hij zich focussen op het verhaal van de journalistes. Hoe zij werden bedreigd en geïntimideerd omdat ze het misbruik door Weinstein wilden verhalen. Plan B koestert alvast de ambitie om naast grote voorbeelden als "Spotlight" en "All the president's men" te kunnen staan.

Meest gelezen