NathalieSamain

"Dans met Hanne": Canvas lanceert wedstrijd voor dansgroepen

Nieuwsanker Hanne Decoutere bereidt zich voor op haar wederoptreden als ballerina, maar zoekt nog een dansgroep voor haar voorprogramma. Bij "Hanne danst" hoort namelijk ook de wedstrijd "Dans met Hanne". Die wordt gelanceerd op de "Dag van de Dans".

In februari volgend jaar staat het te gebeuren:  Hanne Decoutere keert terug naar haar eerste liefde. Ze gaat dan als ballerina meedansen in een opvoering van Ballet Vlaanderen in de Opera van Gent. Het optreden wordt het hoogtepunt van de Canvas-reeks "Hanne danst". Het is 15 jaar geleden dat ze op het podium stond.

Hanne zoekt nog een dansgroep voor het voorprogramma. Dat gebeurt met “Dans met Hanne”, een online wedstrijd voor niet-professionele dansgroepen. Negen maanden lang zoeken Hanne en Canvas de perfecte dansgroep om de avond in Gent feestelijk te openen.

Stel je kandidaat met een introductievideo

Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag, de "Dag van de Dans", tot en met 30 juni inschrijven - met een videofilmpje - op canvas.be. Alles kan:  klassiek ballet, hiphop, jazz, urban, street en breakdance, voor groepen van 5 tot 25 dansers.

In juli selecteert een professionele Canvas-jury 20 dansgroepen die mogen deelnemen aan de wedstrijd. Daarin nemen groepen het in verschillende rondes tegen elkaar op. Eind december kennen we de winnaar en weten we welke dansgroep in februari mag optreden in de Opera van Gent in het voorprogramma van Hanne Decoutere en Ballet Vlaanderen.

Dag van de Dans

Op zaterdag 28 april is het "Dag van de Dans", internationaal maar ook in ons land. Hoogtepunten dit jaar zijn onder meer het grootschalige Gentse project "Le Sacre du Printemps" o.l.v. Alain Platel, Lisi Estaras & Quan BuiGnoc (les ballets C de la B) en de dansketting, een initiatief georganiseerd door Danspunt, waarbij een dansende mensenketting onder begeleiding van live muziek door verschillende Vlaamse steden. Het uitgebreide programma, in veel steden en gemeenten, kunt u hier raadplegen.

Meest gelezen