"Ik doe mijn hond een kleurrijke stropdas om, zodat de mensen minder bang zijn van hem"

Een misvormde schedel, blind aan één oog en doof aan één oor. Toch is hond Beaux meer dan gelukkig. Dat bleek uit een aantal foto’s van de labrador, die de afgelopen dagen viraal gingen. Dat de hond daarbij opgetut was met een kleurrijke stropdas, was een extra toets aan het verhaal. Een verhaal dat eigenares Jamie Hulit uit Austin, in de Amerikaanse staat Texas, graag deelde op nieuwswebsite Today. En triestig verhaal met een goede afloop, zo bleek.

De 47-jarige Hulit: "Een jaar geleden deelde een vriend van mij me een foto van een hond op Facebook, waarvan de eigenaars op zoek waren naar een dierenasiel of naar een nieuw baasje. Toen ik die hond zag, belde ik onmiddellijk naar die vriend. Met de mededeling: "Koste wat het kost, ik wil dat dier! En niet alleen om hem tijdelijk op te vangen, maar ik wil hem definitief." Nog dezelfde avond ben ik de auto ingestapt om hem te gaan oppikken."

"Maar wat ik daar te zien kreeg, was verschrikkelijk. De hond, genaamd Beaux, had 5 jaar lang in de achtertuin geleefd, zonder ook maar enige vorm van aandacht of liefde. Hij woog nauwelijks 19 kilogram. Hij was nooit behandeld tegen vlooien of hartwormen. Hij had zelfs geen kussen om op te slapen."

"Dat het dier zo aan zijn lot was overgelaten was, lag aan het feit dat de fokkers geen koper konden vinden voor een zodanig misvormde labrador. Ze hebben hem dan gratis aan een koppel gegeven, waar ik hem dan ben gaan halen."

"De veearts waarschuwde me onmiddellijk dat Beaux in zo’n slechte conditie was dat misschien de enige optie was hem een spuitje te geven. Maar dat wilde ik niet. Ik was hem niet gaan halen om hen dan te laten sterven. Ik vroeg de veearts dan te doen wat hij kon om hem te redden. Zo heeft Beaux lange tijd aan een zuurstofapparaat moeten hangen om te herstellen. Het was soms kantje boord, maar het was duidelijk dat ook Beaux de strijd niet zomaar wilde opgeven."

"Pas 3 maanden nadat ik hem was gaan halen was de hond in staat om een operatie te ondergaan. Met succes. Ondanks het feit dat Beaux doof is aan één oor en blind is aan één oog, werd hij in november dan toch gezond verklaard."

"Sindsdien gaat het voortreffelijk met hem. Hij weegt nu ruim het dubbele van toen ik hem gevonden heb. Hij lijkt met alles gelukkig te zijn. Alleen wanneer je hem niet over zijn buik krabt als hij erom vraagt, zie je dat hij triestig wordt."

"Als ik met hem op stap ga, doe ik hem een stropdas om. Omdat ik merkte dat mensen vaak verschrikt reageerden, als ze ons tegenkwamen. Ze wisten dan niet hoe zich tegenover de hond te gedragen. Door die stropdassen heb ik Beaux wat vriendelijker doen ogen."

"Beaux zelf weet natuurlijk niet dat hij misvormd is. Hij denkt dat hij de knapste hond ooit is en wij laten hem dat maar geloven."

"Mocht ik het opnieuw moeten doen, ik zou het doen! Want ik heb zoveel van deze hond geleerd."

Meest gelezen