"Wat een mooie en hartverwarmende geste van deze truckers"

Het was alleszins een creatieve oplossing om een moeilijk probleem tot een goed einde te kunnen brengen. Toen de politie van Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, een telefoontje kreeg dat een man van een brug boven de Interstate 696 dreigde te springen, sloot deze niet alleen onmiddellijk een deel van de snelweg af, maar werden ook vrachtwagenchauffeurs in de buurt opgeroepen zich onder de brug te komen stationeren.

Er daagden 13 vrachtwagens met oplegger op, zodat er een muur ontstond over de breedte van de snelweg, waardoor de eventuele val van de man zou kunnen gebroken worden. Maar het was veeleer de bedoeling de man te demotiveren om van de brug af te springen. Wat ook lukte, want uiteindelijk besloot de man af te zien van zijn plan. Hij werd vervolgens naar een ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

De politie was alvast erg tevreden over de samenwerking met de truckchauffeurs, die allemaal individueel bedankt werden. Dat deed ze ook door een foto op Twitter te publiceren, die daarna viraal ging:

Op de foto volgden reacties als:

Meest gelezen