Videospeler inladen...

Na 35 jaar wachten brengt ABBA 2 nieuwe liedjes uit

Na 35 jaar zijn Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid weer in de studio gedoken, dat meldden ze zelf op Instagram. Naar aanleiding van hun "avatar-tourproject" kwamen de vier weer samen en maakten ze twee nieuwe liedjes. De nieuwe songs zullen gebracht worden door hun digitale evenknieën op een tv-special van NBC en BBC in december. 

Fans van ABBA wachten al jaren op een reünie van de groep, na 35 jaar wachten krijgen ze niet alleen een (holografische) tour, maar ook twee nieuwe liedjes cadeau. De vier postten zelf op Instagram een bericht met het goede nieuws. "Naar aanleiding van de ABBA-avatartour, dachten we dat het wel fijn zou zijn om na 35 jaar terug in de opnamestudio te kruipen.  Het was alsof de tijd had stil gestaan en we slechts op een korte reis waren geweest. Een ontzettend plezierige ervaring!"

Lees hier de Instagrampost met het nieuws over hun twee nieuwe songs:

Na 35 jaar dachten we dat het fijn zou zijn om terug in de opnamestudio te kruipen. Het was alsof de tijd had stilgestaan. Een ontzettend plezierige ervaring!

ABBA

Echt ABBA en modern

Een releasedatum voor de twee nieuwe nummers is er nog niet. Wel zal een van de twee liedjes "I still have faith in you" in december gebracht worden op NBC en BBC door hun digitale reconstructie. 

Görel Hanser, ABBA's woordvoerder, zei kort al iets over de sound van de nieuwe nummers tegen het Zweedse Aftonbladet. "De nieuwe liedjes zijn typisch ABBA, maar ook modern."

Abbatar

Eerder kwam er al het nieuws dat ABBA een nieuwe tour heeft gepland. De zeventigers zullen zelf niet op het podium staan, maar wel een holografische reconstructie van de vier uit het jaar 1979. Volgens ABBA zelf zou je het verschil niet merken tussen de digitale en echte versie. In een woordspeling met het Engelse woord avatar werden de digitale performers Abbatars genoemd.

Zweedse supergroep

In 1972 werd ABBA gevormd als een soort van Zweedse supergroep. Björn en Benny werkten eerder al als songwriters voor The Hep Stars en Agnetha en Anni-Frid hadden voorheen al een succesvolle Zweedse solocarrière. Toen de groep in 1974 het Eurovisiesongfestival won met "Waterloo" kwam de wereldwijde doorbraak. Later volgden nog hits als "Dancing queen", "Take a chance on me", "The winner takes it all" en "Thank you for the music".

Bekijk hieronder hun deelname aan het Songfestival:

Een van hun meest succesvolle singles, "Dancing queen":

Hun laatste hit uit 1983, "Thank you for the music":

Meest gelezen