Brussels Airlines voor het eerst in Eurowings-kleuren naar New York

Vanop de luchthaven van Düsseldorf, in Duitsland, is vandaag voor het eerst een vlucht van Brussels Airlines opgestegen met bestemming New York. Het vliegtuig is geschilderd in de kleuren van zustermaatschappij Eurowings. Brussels Airlines zal op termijn met twee langeafstandsvliegtuigen routes uitvoeren vanuit Düsseldorf. Aan boord: het Eurowings-product en Eurowings-uniformen, maar de vliegtuigen hebben een Belgische registratie en het personeel is in dienst bij Brussels Airlines.

In oktober vorig jaar raakte bekend dat Brussels Airlines twee langeafstands­vliegtuigen zou stationeren in Düsseldorf. Het gaat om toestellen van het type Airbus A-340 die eerder vlogen voor Lufthansa.

Na het faillissement van Air Berlin wilde Eurowings zo snel mogelijk nieuwe vluchten opstarten, voor een andere concurrent het zou doen. Omdat Brussels Airlines meer ervaring heeft met het uitvoeren van langeafstands­vluchten kreeg de Belgische maatschappij de verantwoordelijkheid over de operaties.

De vliegtuigen staan dus in België geregistreerd en het personeel aan boord is in dienst van Brussels Airlines. Passagiers zullen daar echter niets van merken: aan boord is alles Eurowings.

Brussels Airlines zal voor Eurowings ook vluchten uitvoeren vanuit Düsseldorf naar Miami en Fort Meyers, beide in de Verenigde Staten. De eerste vlucht vandaag is niet de enige primeur voor Eurowings, de lowcost­maatschappij lanceert vandaag ook "BizClass", een businesclass­product.

Brussels Airlines is volledig eigendom van het Duitse Lufthansa en werd ondergebracht in de "Eurowings Group". 

Meest gelezen