Drie kinderen ontsnappen aan brand in Gelrode

In Gelrode bij Aarschot heeft het hevig gebrand in een chalet in de Papenakkerstraat. Daar staan verschillende chalets bij elkaar. Op het moment van de brand waren drie tieners alleen thuis.

De brandweer kon verhinderen dat de brand oversloeg naar de chalets in de buurt maar het getroffen huis brandde wel volledig uit. "Wij zijn om 20.10 uur opgeroepen voor een brand. Het bleek om een uitslaande brand te gaan. Er waren drie kinderen in het huis aanwezig. Zij konden op tijd ontsnappen. Ze zijn wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht voor medische opvolging", zegt Robrecht Vanhagendoren van de brandweer.

Dagje fietsen

De ouders van het gezin waren op het moment van de brand niet thuis. Ze waren een dagje fietsen. De familie wordt voorlopig opgevangen door de buren want hun huis is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Meest gelezen