AP

Groei Belgische economie vertraagt onverwacht

De Belgische economie koelt lichtjes af. De groei tijdens het eerste kwartaal valt lager uit dan werd verwacht. Terwijl er een groei tot 0,6 procent werd verwacht, is die in de eerste drie maanden op 0,4 procent groei blijven steken.

De Belgische economie is tijdens de eerste drie maanden van het jaar maar met 0,4 procent gegroeid. Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. Dat betekent dat onze economie een beetje is afgekoeld, want tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar groeide die nog met een half procent. 

De meeste economen hadden ook een forsere groei verwacht, tot 0,6 procent. Recente indicatoren wijzen erop dat de economie in de hele eurozone wat vertraagde. Gisteren zei de Europese Centrale Bank dat de economische groei in de eurozone solide blijft na de vertraging van de jongste maanden.

De precieze oorzaken van de lagere groei in onze land zijn nog niet duidelijk omdat het nog maar om een eerste raming gaat.

Meest gelezen