Hoofdrolspeler in Neuzekesoorlog start met pop-upwinkel

Carl Demeestere, een van de hoofdrolspelers in de Neuzekesoorlog, start met een pop-upwinkel aan de Gentse Groentenmarkt. In de nieuwe winkel zal Demeestere niet alleen klassieke neuzekes verkopen maar ook andere cuberdonproducten zoals neuzekesham, -gin en -brood.

Cuberdonverkoper Carl Demeestere laat opnieuw van zich horen. De man wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de zogenoemde Neuzekesoorlog: een lang aanslepend conflict tussen twee verschillende verkopers van de Gentse lekkernijen dat jaren aansleepte. Vorig jaar eindigde de neuzekesoorlog definitief nadat burgemeester Daniël Termont (SP.A) de vergunning van Demeestere introk op de Groentenmarkt nadat die was opgedoken in een filmpje op internet waarin hij racistische uitspraken deed. Ook voor de baas van Demeestere was de maat vol, hij stuurde de man de laan uit en liet hem vervangen door een nieuwe, iets minder flamboyante, verkoper. Demeestere ging wel door met neuzen verkopen. Zijn mobiel kraam staat nu aan het stadhuis in Gent. 

Oorlog of reclame? 

Het was niet de eerste keer dat Demeestere en zijn concurrent in de media opdoken. Zo zouden de twee verkopers elkaar saboteren, uitschelden en enkele keren kwam het zelfs bijna tot een handgemeen. Wat er ook van zij, het heeft de verkopers geen windeieren gelegd, de Gentse neuzekes doken door de oorlog met de regelmaat van de klok op in het nationaal nieuws. Zelfs de BBC besteedde aandacht aan het fenomeen. 

Cuberdon 2.0

Demeestere start nu dus, naar eigen zeggen, met een nieuw hoofdstuk. In juni gaat zijn pop-upwinkel BAM open (Belgian Artisanal Market). Demeestere zal er niet alleen de klassieke Gentse neuzekes verkopen maar er liggen ook allerlei andere cuberdonproducten in de winkelrekken. Zo zal je er onder meer neuzekesbrood, -kaas, -ham, -paté en -gin kunnen kopen. Demeestere wil er ook workshops organiseren om te tonen hoe de Gentse lekkernij gemaakt wordt. 

Strijdbijl definitief begraven? 

De locatie van de Gentse pop-upwinkel is opvallend want die ligt aan de Gentse Groentenmarkt. Dat is het plein waar de Neuzekesoorlog jaren geleden losbarstte. Dat is het plein waar de Neuzekesoorlog jaren geleden losbarstte. Het is ook de plek waar Demeestere geen neuzen meer mocht verkopen op burgemeestersbevel. Demeestere zelf beweert dat hij niet uit is op een nieuw conflict. Hij pleit zelfs voor een nationale Neuzekesdag op 15 september. Het zou de bedoeling zijn dat alle neuzekesverkopers dan de handen in elkaar slaan en Gent promoten als cuberdonhoofdstad. Of Demeestere zijn ex-collega's zover zal krijgen, is nog maar zeer de vraag. 

kasto80

Meest gelezen