Videospeler inladen...

Klachten over woekerprijzen op Leuvense markt

Verschillende mensen voelen zich de laatste tijd bekocht wanneer ze naar de markt gaan. Een groenten- en fruitkraam dat op markten in en rond Leuven staat, rekent opvallend hoge prijzen aan. Zo betaalde onlangs iemand 14,50 euro voor 1 kleine meloen.

"Dat is slecht voor het imago van de markt", vertelt een marktkramer op de Leuvense vrijdagmarkt. "Ze bieden wel kwaliteit aan, maar ze mogen niet overdrijven met hun prijzen."

De marktkramer hielp onlangs nog een oudere vrouw. Zij kocht anderhalve kilogram druiven en een ananas en moest daar plots 53 euro voor betalen. "Veel te veel natuurlijk. Ze was enorm geschrokken. Ik ben samen met haar het geld gaan terugvragen."

Slecht imago

Er zijn al verschillende verhalen bekend over een groenten- en fruitkraam dat vaak in het Leuvense op de markt staat. Klanten laten zich soms bedotten door hun verkooptechnieken. 

"Ze hebben een meer opdringerige verkoopstijl dan andere marktkramers. Mensen komen voor kwaliteit naar de markt en ze betalen daar ook voor. Maar de prijzen mogen niet de pan uit swingen", aldus de marktkramer.

De marktleiding van Leuven wil voorlopig liever niet reageren. Er is bij hen nog geen klacht binnen gelopen over de verhalen. Ze houden wel een extra oogje in het zeil.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen