© lev dolgachov - creative.belgaimage.be

Drugdealers, niet alleen een grootstedelijk probleem

Drugshandel wordt niet alleen populairder op het internet, er zijn steeds meer jonge, lokale dealers. Dat zegt advocate Tanja Smit, die vaak optreedt in drugszaken.

Drugs zijn niet alleen een verhaal van de grote steden, ook in kleinere gemeenten staan er kleine zelfstandige dealers op, zegt Smit: "Het is vast en zeker niet alleen een probleem van grootsteden zoals Antwerpen."

"We krijgen ook vaak dossiers vanuit kleinere gemeenten, waarbij we zien dat mensen zichzelf gaan bevoorraden, bijvoorbeeld in Nederland, en dan een eigen handeltje opzetten. En na verloop van tijd hebben ze daar ook een serieus klantenbestand opgebouwd."

De meeste drugs die door die lokale dealers verkocht worden, zijn - net als in de grootsteden - cannabis en cocaïne. 

Meest gelezen