Lichamen van vermoedelijk 40 soldaten gevonden in Wijtschate

Op de tiende dag van de opgravingen in Wijtschate hebben de archeologen de lichamen gevonden van vermoedelijk 40 soldaten. De archeologen leggen in Wijtschate Hill 80 bloot, een vestiging van de Duitsers uit de Eerste Wereldoorlog.

Iedereen kon via crowdfunding mee de graafkosten betalen. Nu zijn er op een veertigtal plaatsen dus menselijke resten gevonden. Het is nog niet duidelijk of het gaat om volledige lichamen, zegt archeoloog Simon Verdegem. "Soms gaat het om een concentratie, in een mogelijk graf. Andere resten liggen dan weer zijn verspreid in een bomkrater of een loopgraf.

"Wat we hier helaas heel vaak tegenkomen, is dat de lichamen begraven zijn in de vroege periode van de oorlog. Daarna is er veel artillerievuur geweest, waardoor de stoffelijke rest door elkaar geschud werden."

Meest gelezen