Zware loodsbrand in Melle: ook carnavalisten getroffen

Bij een zware brand bij het bedrijf Ecostore in Melle zijn drie loodsen in rook opgegaan. Niet alleen het bedrijf lijdt schade, ook de carnavalisten van Merelbeke. Zij gebruikten de achterkant van de loodsen om carnavalsmateriaal op te slaan.

De brand brak afgelopen nacht uit. De vlammen sloegen al snel door het dak en nog de hele voormiddag moest de brandweer nablussen. Er waren ook verschillende ontploffingen want in de loodsen werden ook gasflessen opgeslagen.
 

Totale ravage

Drie loodsen brandden volledig uit. De ravage is enorm. De brand sloeg niet over op de Ecostore-winkel maar daar zijn de ramen gesprongen en is er veel rook- en roetschade.

 

Carnavalisten

Niet alleen het bedrijf is het slachtoffer ook de carnavalsgroep De Triangeleers deelt in de klappen. Zij gebruikten de achterkant van de uitgebrande loodsen als opslagruimte. Een gloednieuwe tractor en ander materiaal zijn volledig vernield. Eén praalwagen bleef gespaard.  De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, het parket onderzoekt de zaak.  

kasto80

Meest gelezen