Videospeler inladen...

De naam is (eindelijk) bekend: baby van prins William en Kate heet Louis Arthur Charles

De kersverse baby van de Britse prins William en Kate zal Louis Arthur Charles heten. Dat heeft het Britse koningshuis bekendgemaakt. 

Het derde kindje van prins William en Catherine "Kate" Middleton werd afgelopen maandag rond de middag geboren in het Saint Mary's Hospital in Londen. Nog geen zeven uur later verliet het koppel het ziekenhuis en toonden ze hun nieuwe spruit aan de wereldpers. 

Zoals steeds werd er behoorlijk gespeculeerd over de naam. Arthur, Albert, James, Frederick en Philip stonden bovenaan het lijstje van de bookmakers, maar geen ervan bleek het uiteindelijk te zijn geworden. 

Het is dus Louis Arthur Charles geworden. De Britse omroep BBC vernam bij het Britse koningshuis dat het jongetje vernoemd werd naar zijn geliefde grootoom graaf Louis Mountbatten, die in 1979 door een bom van het IRA om het leven kwam.

Louis Arthur Charles is de vijfde in lijn voor de troon na zijn grootvader Charles, zijn vader William, zijn oudere broer én zijn oudere zus. Dat laatste is een primeur in de Britse monarchie. Tot voor kort sprong een zoon over een dochter, maar in 2011 veranderde die wet.  

Meest gelezen