Nieuwe toekomstplannen voor hippe Kruitfabriek in Vilvoorde

Er worden nieuwe plannen gesmeed voor De Kruitfabriek in Vilvoorde. De oude fabriek langs het kanaal is op een paar jaar tijd uitgegroeid tot dé socio-culturele hotspot van de stad.

Langer open

De fabriek blijft zeker open tot eind 2023. Dat betekent meteen een ruime verlenging van twee jaar. Oorspronkelijk was dit bedoeld als tijdelijke invulling om de verloedering van de kanaalzone tegen te gaan, maar nu willen ze er toch iets meer mee doen.

Er zal de komende maanden geïnvesteerd worden in verschillende soorten diensten. Zo zal er bij de verbouwing op het gelijkvloers een binnenstraat aangelegd worden.

Rondom zullen zich verschillende sociale functies groeperen: een kinderdagverblijf, lesruimtes, een dans- en circusschool, een meubelmaker, een theehuisje en ook een sociale fietsherstelplaats.

Ook het huidige café en de eventlocatie worden verbouwd. “Het is onze ambitie om de verbouwing deze zomer af te ronden en het nieuwe programma beschikbaar te stellen aan het publiek”, vertelt Didier Cortois van De Kruitfabriek.  

Meest gelezen