Videospeler inladen...

Studio Brussel-dj's: "Nieuw nummer Stromae is donker en niet zo toegankelijk, luisteraars zijn verdeeld"

Een vrij donker en niet zo toegankelijk nummer. Zo omschrijven Studio Brussel-presentatoren Linde Merckpoel en Bram Willems "Défiler", het nieuwe nummer van Stromae. "Zelf zijn we heel enthousiast, onze luisteraars zijn verdeeld." Maar ja, het nummer zal volledig worden gespeeld: 8 minuten en 40 seconden lang. 

Afgelopen nacht lanceerde Stromae na bijna drie jaar een nieuw nummer. "Défiler" - dat zo maar even 8 minuten en 40 seconden duurt - werd oorspronkelijk gemaakt voor een modeshow van zijn modelabel, maar is nu dus ook voorgesteld aan het grote publiek.

Studio Brussel speelde het nummer vanochtend volledig, van de eerste tot de laatste seconde. En dat was geen moeilijke beslissing. "Wij spelen wel vaker langere nummers. Het was logisch", zeggen presentatoren Bram en Linde. "Zelf zijn we heel enthousiast over het nummer. Het is heel intens, maar eigenlijk zijn het drie tot vier nummers in één. Het nummer is heel donker en niet zo toegankelijk, zeker als je het nog maar één keer hebt gehoord."

"De reacties van onze luisteraars zijn dan ook fiftyfifty: de ene helft vindt het heel goed, de andere helft is minder fan", zeggen de dj's. "We merken wel dat heel wat mensen uitkeken naar het nieuwe nummer. En dan verwachten ze iets zoals ze gewoon zijn van hem. Maar dit nummer is niet echt opgevat als single. Het is niet meezingbaar en ook niet echt poppy. Misschien komt het omdat mensen het nog maar één keer hebben gehoord."

MNM: "Negen minuten is lang"

Bij MNM draaiden Peter Van de Veire en Julie Van den Steen maar een stukje van het nummer. Voor de volle negen minuten verwijzen de presentatoren door naar de website. "Negen minuten is heel lang, zeker in een ochtend. Misschien dat we het overdag wel eens proberen, maar 's ochtends zeker niet", zegt Van de Veire. 

Ik denk dat dit een statement is om te tonen dat hij terug is. Er zullen wel nog nummers komen

"Het is een heel dromerig en zweverig nummer, dat eigenlijk helemaal past bij Stromae. Hij doet echt elke keer volledig zijn zin, ook nu. Zo houdt hij er geen rekening mee dat een standaard nummer drie minuten is. Volgens mij is dit echt een statement om te tonen dat hij terug is. Ik vermoed dat hij in de toekomst wel nog nummers zal maken die de hele wereld gek gaan maken."

In tegenstelling tot bij Studio Brussel waren de reacties bij MNM vooral negatief. "Mensen verwachten vooral frisse enthousiaste muziek als ze wakker worden. Dit is niet meteen een nummer waarvan je wakker wordt."

Meest gelezen