Videospeler inladen...

Man en vrouw in Spanje opgepakt in moordonderzoek vermiste gevangenisverpleegster 

Er zijn vanochtend vroeg twee verdachten in Spanje opgepakt in verband met de gevangenisverpleegster uit Grobbendonk die dood is teruggevonden. De vrouw werd gewurgd, zo blijkt uit de autopsie.

De vrouw, die als verpleegster werkte in de gevangenis in Antwerpen, was al enkele dagen spoorloos. Er werd aan de piste ontvoering gedacht en gisterenavond werd een opsporingsbericht verspreid. Maar gisterenavond werd het lichaam van de 45-jarige vrouw gevonden door een wandelaar langs het kanaal in Olen. Het parket in Turnhout opende een moordonderzoek en vanochtend werden twee verdachten opgepakt in Spanje. Het gaat om een vrouw van 33 en een man van 43.

Runaway bride

Het koppel werd al eens samen veroordeeld voor zware feiten. Bovendien is er een link tussen de twee en de verpleegster. De verpleegster had onlangs namelijk een vrouwelijke gevangene opgevangen die na haar penitentiair verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis. De vrouwelijke gedetineerde stond op het punt in de gevangenis te trouwen, maar ging dus nooit terug. Tijdens haar penitentiair verlof zou ze klappen gekregen hebben van haar toekomstige man en daarom zocht ze hulp bij de verpleegster. Het opgepakte koppel blijkt nu de voortvluchtige gedetineerde en haar vriend te zijn. De verpleegster werd geschorst door de gevangenis voor het onderdak verlenen aan een voortvluchtige gevangene.  

Meest gelezen