Zin in gratis dans of een wetenschapsfestival? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Dag (én Nacht) van de Dans

Hoogdag voor de dansliefhebber vandaag, want op deze 3e Dag van de Dans kunt u in heel Vlaanderen en Brussel zelf dansen, of gewoon kijken naar dansers. Een levende dansketting slingert zich deze namiddag door een aantal gemeenten. Ook Alain Platel belooft een (gratis) spektakel, in Gent. Om 15 uur en om 16.30 uur interpreteren zo'n 250 dansers Le Sacre du Printemps van componist Igor Stravinsky:

Voor een gratis Nacht van de Dans moet u straks bij Ballet Vlaanderen zijn, waar een van de sterdansers, Drew Jacoby, een bijzondere avond in elkaar heeft gestoken met Helmut Newton als thema. De organisatie noemt het zelf een "gigantisch avondfeest", waar dansers speciaal voor u  (en alléén voor u) zullen dansen in de pop-upbar van de Antwerpse opera. Wij zijn in elk geval erg benieuwd. 

Iedereen aan de wetenschap!

Een wetenschapsstad in de stad, daarvoor moet u dit weekend in Brussel zijn. Al wie geïnteresseerd is in wetenschap en technologie is welkom op de terreinen van Tour & Taxis, waar nog tot zondag het gratis "I love science"-festival plaatsvindt. U kunt er hooverboards testen, voorstellingen bijwonen of experimenteren in mobiele laboratiora. Ook BOZAR doet mee met het festival

Zomer in Gent

Ook al is het stralende zomerweer even voorbij, toch heropent DOK in Gent. Een "werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres", zoals de organisatoren de plek aan de Gentse Oude Dokken zelf noemen. Zondag om 11 uur start "Dokstart" met koffie, taart en een tentoonstelling. Tussen het verpozen door krijgt u er ook acrobatische kunsten aangeleerd. 's Avonds zijn er nog nog gratis concerten en spelen DJ's ten dans. Prettig weekend!

Meest gelezen