Groen Leuven wil sleutelrol spelen in nieuw politiek tijdperk

In Leuven heeft de lokale afdeling van Groen zaterdagvoormiddag haar lijst voor de gemeenteverkiezingen van oktober officieel voorgesteld. Een deel van de kandidaten was al gekend, vandaag zijn de namen alle 47 mensen op de lijst bekendgemaakt. Daarbij zitten een aantal nieuwe en vertrouwde gezichten die hun schouders volop onder het groene project zetten.

"Er komt een nieuw politiek tijdperk in Leuven, waarin wij vast van plan zijn een sleutelrol te spelen", zegt lijsttrekker David Dessers (foto bovenaan). "Wij willen onze kiezers ervan overtuigen dat we daarvoor niet alleen de visie en de voorstellen hebben, maar ook de mensen."

Opvallende naam op plaats 14 is Sabine Vandenplas, de voorbije jaren actief als OCMW-raadslid, en tot voor kort lid van Open VLD. Enkele maanden geleden zette zij al de stap om als onafhankelijke te zetelen en nu kiest ze voor Groen. "Vanuit haar sociale en progressieve gedrevenheid wil ze mee vorm geven aan een participatieve beleidscultuur met veel aandacht voor kwaliteit in dienstverlening en beleid, onder meer in de zorg", klinkt het.

Ook Toon Martens, op plaats 26, is in Leuven zeker geen onbekende als voormalig directeur van de hogeschool KHLeuven en UCLL. Zijn beweegreden om mee aan het groene project te werken is zijn bekommernis voor de kinderen en kleinkinderen, van wie het jongste net zaterdag geboren is. Elise Rummens, die plaats 27 inneemt, werkt dan weer als preventiearts bij de CM.

"Groen wil een beleid dat menselijker, eerlijker en gezonder is", zegt ze. "We kunnen nog heel veel doen om van deze stad een gezonde plek te maken voor onze kinderen en alle andere bewoners. Ik wil mijn ervaring daarbij graag inzetten."

Verder pakt Groen uit met wat waarschijnlijk de jongste kandidaat bij de verkiezingen in Leuven wordt: Warre Lodewijckx (plaats 40) wordt binnenkort net op tijd 18 en wil zich onder meer inzetten voor een toekomstgerichte duurzame en circulaire economie in Leuven.

Meest gelezen