Omdat het Songfestival (gelukkig) meer is dan muziek alleen…

Het jaarlijkse Eurovisiesongfestival schiet dit weekend weer uit de startblokken. De Belgische deelneemster Sennek vertrekt vandaag immers naar Portugal, om morgen al voor de eerste keer te repeteren op het imposante podium van de Altice Arena in Lissabon. En mocht u al lang niet meer kijken voor de muziek, toch gebeurt er altijd wel iets wat meer blijft hangen dan de liedjes zelf. En dus herinnert u zich van de afgelopen 10 edities wellicht vooral volgende momenten, die daarna graag in gif-vorm in het geheugen gebeiteld bleven.

 

2009: de weinig subtiele tik van United Kingdom

2009: "den draai" van Oekraïne

2010: de eindeloze heupbewegingen van Moldavië

2010: het onverwachte extra element van Spanje

2011: de stoute taal van Denemarken

2012: de gedurfde taal van Duitsland

2012: de radslagen van Ierland

2013: de windturbine van Zweden

2013: de tranen van geluk van België

2013: het vleugje "Game of thrones" van Oekraïne

2014: een traditioneel gekleed melkmeisje van Polen

2015: de huilerige pathetiek van Rusland

2016: de "Ik val nu in zwijm"-knipoog van Nederland

2016: de uitkleed-fratsen van de presentatoren van Zweden

2016: de explosie van geluk van België én van Ingeborg

2017: de blote billen van Oekraïne

2017: het vreemde kusgedrag van Roemenië

Vanaf morgen vinden in Lissabon dus de repetities plaats, met rond het middaguur onze Sennek die het podium mag verkennen. Toch is het vooral uitkijken naar de eerste repetitie van Israel iets later op de namiddag. Dit jaar zou immers de Israëlische bijdrage van de plezant goedlachse Netta Barzilai, die in haar lied het geluid van kakelende kippen imiteert, de te kloppen favoriete zijn.

Meest gelezen