Videospeler inladen...

Verpleegkundige verdacht van moord en moordpoging, link met 19 andere dossiers onderzocht

Het parket van Namen voert een onderzoek naar een verpleegkundige die ervan verdacht wordt meer dan 20 patiënten vergiftigd te hebben. In twee dossiers - één voor moord en één voor moordpoging - is de man al in verdenking gesteld. In 19 andere dossiers wordt onderzocht of de man er iets mee te maken heeft. 

De bal ging aan het rollen in september 2017 toen een patiënt opgenomen werd in het ziekenhuis en korte tijd later overleed. Hoewel het overlijden in eerste instantie niet als verdacht werd beschouwd, bleek uit onderzoek dat de patiënt abnormaal veel insuline in het bloed had. 

Meteen werd er in de richting van de verpleegkundige gekeken, een 43-jarige man uit de buurt van Namen. Hij werkte deeltijds in een rusthuis in Meux, maar verzorgde ook privépatiënten. In twee dossiers is hij al in verdenking gesteld: in september al werd hij aangehouden voor moord en hij wordt ook verdacht van moordpoging. De verdachte zit momenteel in voorlopige hechtenis. Zelf ontkent hij alles. Er wordt ook onderzocht of er een link is met 19 andere dossiers.

De procureur des Konings van Namen benadrukt wel dat de man nog altijd het vermoeden van onschuld geniet: "Het is moeilijk te zeggen of het om een seriemoordenaar gaat, maar er zijn wel veel vragen waar we vandaag voorstaan".

Meest gelezen