Videospeler inladen...

Schauvliege klaar om roken in auto met kinderen op achterbank te verbieden

Kinderen moeten worden beschermd tegen passief roken. Daar lijken politici over de partijgrenzen heen het eens. Op federaal niveau liggen er al lange tijd voorstellen klaar om roken in een auto waarin ook minderjarigen zitten te beboeten. Omdat er geen schot in de zaak komt, regelen de gewesten het nu zelf.

In het Waals Gewest is het al zover: wie betrapt wordt op roken in de auto terwijl er ook minderjarigen aanwezig zijn, krijgt een boete van 150 euro. "Ze hebben het daar geregeld via de bevoegdheid van leefmilieu", legt Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege uit "logisch dat ik dus hier ook het initiatief neem. In het Vlaams Parlement was er over de partijgrenzen heen de voorbije tijd vraag naar."

Ook Vlaanderen wacht dus niet langer op een doorbraak van het federale niveau. Schauvliege heeft een ontwerp van decreet klaar dat op tafel van de Vlaamse regering komt. Ze hoopt dat het voor de zomer goedgekeurd wordt, het ingaan van het verbod zal vermoedelijk 2019 zijn dan.

Meest gelezen