Videospeler inladen...

Sennek vertrekt naar Lissabon: "Ik zou graag top 5 halen"

Sennek is op het vliegtuig gestapt richting de Portugese hoofdstad Lissabon. Onze kandidate voor het Songfestival zal er op 8 mei als vierde aantreden in de eerste halve finale. Bij haar vertrek toonde de zangeres zich ambitieus. Morgen volgt de eerste repetitie en zal haar outfit van ontwerpster Veronique Branquinho voor het eerst te zien zijn.

Na de Waalse Blanche en Loïc Nottet liggen de ambities hoog: Sennek wil tijdens de Songfestivalfinale graag de top 5 halen. Dat vertelde ze aan de aanwezige pers op de luchthaven van Zaventem. De hoogste plaats die een Vlaamse deelnemer ooit haalde, was de zesde in 2010 met Tom Dice (Me and my guitar"). Blanche en Loïc Nottet eindigden op een vierde stek.

Hoewel Sennek benadrukt dat het Songfestival giswerk blijft: "Het is een spel". Om de finale te halen, moet ze bij de beste tien van de eerste halve finale raken. "Het wordt een moeilijke halve finale, eentje met één land meer. We gaan echt moeten werken", klinkt het nuchter.
 
Op dinsdag 8 mei treedt Sennek samen met 18 andere halvefinalisten aan. Ze moet overtuigen met "A matter of time", een nummer dat ze samen met Alex Callier en Maxime Tribenche schreef.  Morgen staat ze al op het podium voor de eerste repetitie in een outfit van Veronique Branquinho. Vorig jaar voerde Blanche na veel commentaar nog een kledingwissel door: de witte jurk werd geruild voor een zwarte.

VRT

Meest gelezen