Meer dan 40 burgers gedood in Mali

In Mali, in Afrika, zijn meer dan 40 burgers gedood, naar alle waarschijnlijkheid door fundamentalistische moslimstrijders die trouw hebben gezworen aan IS. De slachtoffers zijn allemaal Toearegs. 

De slachtoffers zijn gedood bij twee incidenten, gisteren en eergisteren, in het noordoosten van Mali, bij de grens met Niger. De afgelopen maanden heeft Mali de strijd tegen de jihadisten opgevoerd. Het Malinese leger krijgt daarbij de steun van Franse strijdkrachten en Toeareg-milities.

"Er vielen 43 doden op twee dagen, allemaal burgers van dezelfde gemeenschap", stelt een stamverantwoordelijke van Menaka, de belangrijkste stad in de regio. Hij ziet in de moorden een vergelding voor de klappen die gewapende Toeareg-groeperingen toebrachten aan de jihadisten in het gebied.

Meest gelezen