VRT

Zamelt Frank Deboosere 1.000 euro in tegen kanker? Dan doet hij de truc met de green key

Kanker uitdagen door zelf een uitdaging aan te gaan en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kankerbehandelingen. Heel wat (on)bekende gezichten hebben zich geëngageerd voor "Iedereen tegen kanker", en nu doet ook Kom op tegen Kanker-boegbeeld Frank Deboosere zijn plannen uit de doeken. Hij wil 1.000 euro inzamelen om het weerbericht er "transparant" te laten uitzien.

Deboosere wil graag met de zogenoemde green key-studio spelen. Daarbij is de opnamestudio waarin de weerman of weervrouw zich beweegt volledig groen. Een kleur die niét wordt opgepikt door de camera. Daardoor kan er een andere achtergrond worden gezet.

De kijker merkt van het technologische snufje helemaal niets. Enkel wie in de studio zit, moet er rekening mee houden. Frank Deboosere en Sabine Hagedoren moeten dus elke dag wel oog hebben voor kledij. Ze moeten groene kleuren vermijden. Dragen ze wel groen dan... krijgen de kijkers een scène te zien die regelrecht uit de Harry Potter-films komt, waarbij de leerling-tovenaar de onzichtbaarheidsmantel draagt.   

Deboosere geeft alvast een voorsmaakje:

Iedereen kan de uitdaging aangaan via "Iedereen tegen kanker". Welke BV's doen alvast wat? Bekijk hier de video:

Videospeler inladen...

Meest gelezen