Kunstfotograaf Dirk Braeckman is allereerste ereburger van Waarschoot

Kunstfotograaf Dirk Braeckman is de eerste ereburger van Waarschoot. Braeckman wordt volgende maand 60 jaar. Vorig najaar was zijn werk nog te zien op de Kunstbiënnale van Venetië.

Dirk Braeckman voelt zich honderd procent Waarschootenaar. "Als ik ik het buitenland verblijf, dan heb ik soms wel eens heimwee. Wel, dan denk ik vooral aan Waarschoot. Ik heb ook een woning in Gent. Maar de verbintenis met Waarschoot zal nooit verdwijnen. Ik woon hier gewoon graag."

Vooral het landelijke karakter van de buurt waar hij woont, trekt hem aan. "Hoe ouder ik word, hoe vaker ik me wil terugtrekken in het landelijke. Waar ik nu woon, ben ik opgegroeid, heb ik er als kind met de boeren meegeholpen en op de akkers gespeeld. Ik heb hier veelherinneringen aan en die doen me goed."

Dirk Braeckman wil niet op zijn lauweren rusten. "Een kunstenaar denkt nooit aan stoppen, dat lukt niet." Met ouder worden slaag ik er wel in door mijn ervaring alles verder te zetten op een rustiger manier dan vroeger." 

kasto80

Meest gelezen