Videospeler inladen...

Geen heksenjacht bij controle nieuwe privacyregels

Over een maand, op 25 mei, gaan de nieuwe strengere Europese privacyregels in. Die moeten de persoonsgegevens van mensen beter beschermen. Bedrijven en organisaties moeten tegen dan in orde zijn met de nieuwe regels, maar er komt geen heksenjacht, zei staatssecretaris voor Privacy, Philippe De Backer (Open VLD) in "De zevende dag".

De zelfstandigenorganisatie UNIZO had de staatssecretaris gevraagd om een uitzondering voor de KMO’s te maken. Want kleine bedrijven kunnen niet meteen een specialist onder de arm nemen om alles wettelijk in orde te maken, zoals grote bedrijven dat wel kunnen, luidde het.  

Alleen wie hardleers is, kan een boete krijgen

Philippe De Backer, staatssecretaris voor privacy

Staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD)  vindt dat ook de kleine en middelgrote bedrijven de nieuwe privacyregels moeten volgen, maar hij is wel niet van plan om een heksenjacht te voeren. 

“De privacycommissie zal bedrijven en organisaties eerst informeren en begeleiden, zei hij. En pas als iemand herhaaldelijk weigert om zaken aan te passen, hebben we de boetes als stok achter de deur”.  

Meest gelezen