Graffiti geven oude treinen een kleurtje in As

Wie graffiti spuit op treinen, riskeert zware boetes en schadeclaims wegens vandalisme. Maar op de stationssite van As maakten ze van het bespuiten van treinen bijna een festival dit weekend, een kleurrijk dan nog.

In het vroegere station van As staan oude treinstellen te verkommeren. De gemeente wil alles een nieuwe impuls geven. De eerste aanzet is dit weekend gegeven door een 20-tal graffiti-artiesten. Geen vandalen, maar professionele kunstenaars die vier treinstellen omtoverden tot kleurrijke eyecatchers.

Ze werkten rond het thema 'movement'. De vzw Killerbee had alles in elkaar gestoken en met Max De Boever een heuse curator aangetrokken. De gemeente As wil tegelijk de treinstellen een nieuwe uitstraling geven en voorkomen dat ze nog beklad worden door vandalen, zoals dat tot nu toe vaak gebeurde.

Te bezichtigen

Op zondag 6 mei, tijdens het foodtruckfestival 'Buitensporig' kan iedereen het resultaat van een weekendje graffiti spuiten komen bewonderen. Uiteraard blijven de kleurrijke treinen ook nadien nog te zien op de stationssite.

Meest gelezen