Video player inladen...

Vandaag brugdag: is mijn postkantoor of bank open?

Omdat de feestdag van 1 mei dit jaar op dinsdag valt, maken nogal wat mensen vandaag de brug om zo van een lang weekend te kunnen genieten. Wat zijn de gevolgen voor een aantal diensten in ons land?  

De postkantoren zijn vandaag gesloten, maar de postbodes doen wel hun ronde om brieven en pakjes te leveren. Ook de banken zijn vandaag gewoon open.

Wat trams en bussen van vervoersmaatschappij De Lijn betreft, verschilt de situatie naargelang de provincie. In Antwerpen, Limburg en  Oost-Vlaanderen volgen ze de vakantiedienstregeling en vallen dus een aantal schoolritten weg. In West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant rijden ze zoals op een gewone schooldag.

De treinen in ons land rijden zoals gewoonlijk op een werkdag, alleen een beperkt aantal piekuurtreinen wordt afgeschaft. De NMBS raadt aan om de routeplanner te raadplegen zodat je zeker weet of je trein rijdt.  

Meest gelezen