Bron: Deborah Nyst

Hevig onweer houdt lelijk huis, vooral in centrum en oosten van het land

Het onweer van afgelopen nacht heeft vooral lelijk huisgehouden in het centrum en het oosten van het land. In Nijvel, in Waals-Brabant, werd een school door bliksem getroffen en ook de streek rond Dinant kreeg het zwaar te verduren. Over de grens, in Nederlands Limburg, ging het er ook stevig aan toe. 

De hulpposten van Dinant, Beauraing, Florennes, Gedinne, Philippeville en Yvoir werden gisteravond overstelpt door noodoproepen. In een uur tijd kwamen er zo'n 70 oproepen binnen. "De meeste schade is aangericht in Dinant en omgeving", zegt Gilles Boonen van de brandweer.

"Straten staan blank omdat de rioolmonden het vele water niet kunnen slikken, er zijn daken afgerukt, er waren modderstromen, er liggen bomen op de weg, maar ook elektriciteitskabels", aldus Boonen.

In Nijvel brak een zware brand uit in een hogeschool in de Emile Vanderveldestraat. De brand brak uit nadat het gebouw was getroffen door een blikseminslag, zo werd vernomen van de brandweer van Waals-Brabant, die de brand tegen 22 uur meester was. Volgens de Franstalige omroep RTBF was er niemand aanwezig in het gebouw en is er niemand gewond geraakt.

Ook in de buurlanden heeft het onweer op verschillende plaatsen schade aangericht. In Nederland is vooral de provincie Limburg getroffen door het onweer. Verschillende straten en huizen kwamen er onder water te staan. En ook een zorgcentrum en een hotel kampte met problemen. 

Bron: Deborah Nyst

Meest gelezen