Video player inladen...

Schat, print jij vanavond het eten, of doe ik het?

3D-voedsel printen: het is een trend die niet te stoppen is. Tegen 2050 zouden we zowat alles moeten kunnen printen. Voeding blijkt bij uitstek geschikt om de techniek van het 3D-printen te gebruiken. 

Het systeem is eenvoudig, net als bij een inktprinter werkt het met cartridges waar substanties of poeders in zitten die vervolgens door een spuit of fijne naald gespoten worden tot er een verfijnde vorm op je bord ligt. Software bepaalt de vorm, de temperatuur waarop de substantie erdoor gejaagd wordt en de afgemeten hoeveelheden.

Nu al wordt ermee gewerkt door patissiers en chocolatiers maar weldra kunnen we er zelf mee aan de slag. Eerder in de reeks het Bord van de Toekomst zagen we de trend van ‘Voeding op maat van je DNA’. 3D-voedsel printen is een van de technieken waarmee het gepersonaliseerde eten zijn ingang zal vinden.

Deze reeks, "Het bord van morgen", is een samenwerking tussen VRT NWS en De Tijd.

Meest gelezen