Videospeler inladen...

Schiphol: problemen met inchecken opgelost, KLM annuleert al 40 Europese vluchten

De problemen met inchecken op Schiphol zijn verholpen. Vannacht is de stroom er uitgevallen, daardoor werkte de check-in niet meer en stonden er lange rijen. De check-inproblemen zijn intussen opgelost.  Door de stroomstoring heeft KLM wel al 40 Europese vluchten geannuleerd. Ook EasyJet heeft vluchten moeten schrappen. Er zal nog een hele dag hinder zijn. 

De toegangswegen naar de luchthaven waren vanochtend vroeg een tijd dicht, maar zijn intussen weer opengesteld. Ook de treinen rijden weer naar het vliegveld. Reizigers moeten wel nog rekening houden met gevolgen voor het vliegverkeer. Ze krijgen de raad om de website te raadplegen.

Schiphol werd afgelopen nacht getroffen door een stroomuitval. KLM heeft als gevolg daarvan al 40 Europese vluchten geannuleerd. 

Tussen 9 en 11 uur werd het aantal binnenkomende vluchten verminderd. "We houden inkomende vluchten af. Het is nu eerst zaak om mensen van de luchthaven te laten vertrekken", zegt een woordvoerder. "Pas daarna zullen we weer vluchten toelaten."

Voor uitgaande vluchten zijn er geen beperkingen, maar verschillende vluchten zijn wel vertraagd of geannuleerd. 

De stroomuitval deed zich rond 0.45 uur voor en trof niet alleen de luchthaven, zo meldt elektriciteitsnetbeheerder Liander. In Amsterdam-Zuidoost zaten meer dan 10.000 gezinnen zonder stroom. 

In Nederland is de meivakantie begonnen en dat is een van de drukste momenten op Schiphol.  De gevolgen van de stroomstoring kunnen nog tot morgen voelbaar zijn. 

Meest gelezen